keskiviikko 24. tammikuuta 2018

UUSI VUOSI JA VÄHÄN UUDET KUJEET


Vuoden vaihtuessa aina puhaltavat vähän uudet tuulet, joskus isommin joskus pienemmin. Viime vuonna uutta oli 1-tason kilpailuihin vaadittava kilpailulisenssi (aikaisemmin alemmilla tasoilla sai kilpailla ilman lisenssiä), joka ratsastajan tuli itse hankkia. Nyt tämän vuoden alusta seuroille on tullut mahdollisuus siirtää KAIKKI kilpailuluvat saman systeemin piiriin ja Enrassa lähdettiin tähän mukaan. Eli oli kyseessä sitten mikä tahansa kilpailulisenssi, se hankitaan itse verkkokaupasta --> https://ratsastus.lisenssikauppa.fi/shop/

Ratsastajalla tulee olla voimassa oleva ratsastusseuran jäsenyys sekä kilpailulupa maksettuna ennen kuin kipan kautta voi alkaa ilmottautumaan kilpailuihin. Tässä pitää aina muistaa viive, jolla maksut rekisteriin kirjautuvat, yleensä 3-5 arkipäivää. Lisäksi tämän hetken ohjeistukset näyttävät siltä, että ratsastaja on itse vastuussa myös kvaaleistaan. Alle 15-vuotiailla kilpailijoilla vastuu on lapsen huoltajalla. Seurat toki voivat tehdä ns. pistokokeita ja tsekata, että riittävät tulokset on saavutettu ko. lupaa varten. Säännölliset osallistumiset sääntökoulutuksiin ovat myös erittäin suositeltavia. Kilpailusäännöissähän tapahtuu vuosittain muutoksia. Mikäli et joka vuosi sääntökoulutuksessa kävisikään, tulee säännöt aina kerrata kun niitä on liiton toimesta päivitetty. Se on vastuullisen kilparatsastajan toimintaa.

Kunkin lajin (koulu, este, kenttä jne.) kvaalisäännöt löytyvät SRL:n sivuilta materiaalisalkusta ko. lajin säännöistä kohdasta osallistumisoikeus.

Vuodenvaihteessa Suomen ratsastajainliitto on myös vaihtanut jäsenrekisterijärjestelmää, jonka vuoksi osa laskuista saattaa tulla hieman viiveellä. Lisäksi posti tuo nykypäivänä aina oman lisämausteensa näihin kuvioihin. Mikäli sinulla on kiire saada jäsenyytesi voimaan (esim. juuri kilpailulupaa varten) voit pyytää sen sähköisenä seurasi jäsensihteeriltä.
Enralaiset: enra.jasen@gmail.com tai sanna.sarkela@eduvantaa.fi

Enran ensimmmäiset kilpailut tälle vuodelle ovat estekisat 11.helmikuuta, joten muistattehan jokainen siihen mennessä hoitaa jäsen -ja kilpailuluvat ajantasalle. Ei oo häpee olla nopee!


 

Sanna Särkelä
Enran jäsensihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti